Kinderkamer decoratie

Kinderkamer decoratie

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorKinderkamer decoratie

De kinderkamer is niet alleen een plek om slapen. Het is ook de plek waar je kids kunnen spelen, ravotten en stoeien. Het is eveneens een ruimte voor kinderen om zich even terug te trekken en alle ervaringen van de dag op een rustige manier te verwerken.  

Het is een feest om in de kinderkamer een echte leuke sfeer te creëren. Met geweldige kinderkamer decoratie kan elke kamer omgetoverd worden tot die multifunctionele plek waar je kind zich helemaal thuis zal voelen.

Kleurrijke kinderkamer decoratie

Kleuren zijn belangrijk voor de ruimtelijke werking in een kamer. Dit geldt natuurlijk ook voor de babykamer of kinderkamer. Ook in de kinderkamer kan je op verschillende manieren kleur toevoegen.

  • Op de muren met gekleurde wanddecoratie
  • Raamdecoratie en bedtextiel in kleur
  • Met meubels in vrolijke kleuren
  • Met kleurrijke accessoires & speelgoed

Betrek je kind bij het bepalen van het kleurenthema van de kamer. Hierdoor weet je zeker dat de kleur geliefd zal zijn. Ga bijvoorbeeld voor een stoere blauw- of groentint, of kies voor een warme kleur zoals geel of oranje. Een combinatie van verschillende kleuren kan natuurlijk ook!

Stylingtip!
Als je ervoor kiest om meerdere kleuren te gebruiken is het aan te raden om twee kleuren als basiskleuren te gebruiken. Als er namelijk te veel kleuren en nuances in het spel komen, wordt het moeilijker om de kamer in harmonie te houden. Daarnaast, kan het de kinderen een overload aan kleuren geven waardoor ze onrustig kunnen worden. Om veel verschillende kleuren in de kamer te krijgen, kun je het beste kiezen voor kleurrijke kinderkamer decoratie in de vorm van accessoires en speelgoed. Hou de basiskleur van de meubels en muren in wit of een andere lichte neutrale kleur. Zo hou je aangename sfeer in de kamer. Daarbij wordt er een leuk contrast gecreëerd en vallen kleurrijke kinderkamer decoraties des te meer op.

Kinderkamer decoratie op de wand

Wanneer je de muren van de kinderkamer eenvoudig en in een lichte kleur schildert, zijn ze de perfect voor een speelse wanddecoratie!

  • Muurstickers
  • Posters, prints, tekeningen

kinderkamer decoratieMuurstickers
Muurstickers en wandtattoos met kinderlijke en kleurrijke motieven, figuren, en patronen zijn simpelweg de perfecte kinderkamer decoratie.

  • Muurstickers zijn eenvoudig aan te brengen.
  • Dit type wanddecoratie is ook weer gemakkelijk van de muur te halen en laat geen sporen na.

Een muursticker is leuk en kan snel een kamer decoreren. Ook als de kamer verandert van babykamer in kinderkamer vervang je de muursticker eenvoudig voor een nieuwe. Wanneer je niet wilt wisselen kan ook met verf en kwasten aan de gang. Schilder bijvoorbeeld het favoriete stripfiguur van je kind op de muur schilderen! Dit zal zeker in de smaak vallen!

Posters, prints, tekeningen
Een schilderij fleurt een kale muur direct op. Het is de perfecte wanddecoratie ook in de kinderkamer. Ook leuk als kinderkamer decoratie is om een zelfgemaakte tekening van je kleintje op te hangen als kunstwerk. Geeft het een leuke omlijsting of gebruik een passe-partout. Hiermee geef je de kamer een persoonlijk tintje.

Woonaccessoires als kinderkamer decoratie

Woonaccessoires voor de kinderkamer? Waarom niet? Woonaccessoires kunnen tegelijkertijd als leuke kinderkamer decoratie dienen en van de kamer een gezellige en uitnodigende ruimte maken.

Wanneer je woonaccessoires als kinderkamer decoratie gebruikt, moet je andere eisen aan accessoires stellen dan als je woonaccessoires voor de woonkamer, slaapkamer of keuken uitzoekt. Fragiele decoratieve elementen of accessoires van bijvoorbeeld glas, zijn geen goed idee in een kinderkamer.

  • Het gaat makkelijk kapot.
  • Je kind kan zich er aan bezeren.

Het is van belang dat de kinderkamer decoratie zowel praktische als functionele voordelen heeft. Op deze manier kunnen de kinderen gewoon lekker blijven spelen zonder ‘gevaar’ te lopen zich ergens aan te verwonden. Met een speelse en leuke selectie aan kinderkamer decoratie kan elke kamer in een nieuw daglicht worden gezet.

Ontdek Westwings online magazine

Met kinderkamer decoratie maak je van een eenvoudige kinderkamer een stoere jongenskamer of een prinsessenpaleis voor je dochter. Wil je inspiratie opdoen voor hippe kleuren of leuke manieren om het speelgoed van je kind op te bergen? Laat je dan inspireren door Westwing. In het Westwing online magazine vind je de nieuwste interieurtrends, styling tips & tricks, interviews en home updates en kun je bovendien binnen kijken in de huizen van toonaangevende interior designers en andere, inspirerende mensen.