Strijkvrij dekbedovertrek

Strijkvrij dekbedovertrek

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorStrijkvrij dekbedovertrek

Wel heerlijk kunnen slapen onder een zacht en warm dekbed, maar niet meer iedere keer dat gedoe met strijken? Kies dan voor een strijkvrij dekbedovertrek. Dit beddengoed hoef je niet te strijken wanneer het uit de droger komt, omdat het kreukvrij is. Het speciale microvezel zorgt ervoor dat strijken verleden tijd is!

Een strijkvrij dekbedovertrek kan je een hoop tijd en moeite schelen. Als je onder een tweepersoons dekbed slaapt, is zo’n grote en zware overtrek lastig om in je eentje te strijken. Daarom is een strijkvrij dekbedovertrek een goede uitkomst, omdat je op die manier het strijken van je beddengoed achterwege kunt laten. Zo heb je meer tijd over voor andere, leuke dingen!

Je dekbedovertrek strijken, waarom?

Je vraagt je waarschijnlijk af waarom je beddengoed eigenlijk zou strijken. Het strijken zorgt er natuurlijk voor dat de kreukels verdwijnen, waardoor het linnen mooi strak om je bed getrokken kan worden. Op die manier blijft het misschien beter zitten dan wanneer je het beddengoed niet strijkt. Met een strijkvrij dekbedovertrek sla je dan twee vliegen in één klap, want je hoeft niet meer te strijken én je bed ziet er netjes uit! Een strijkvrij dekbedovertrek is handig, gemakkelijk en als je het goed opvouwt komen er geen kreukels in.

Soorten strijkvrij dekbedovertrek

Beddengoed is er natuurlijk in allerlei kleuren, soorten en maten. Verschillende stoffen, materialen, kleuren en patronen zorgen ervoor dat iedereen onder het dekbed kan liggen dat hij of zij mooi vindt. Benieuwd wat voor strijkvrij dekbedovertrekken bij jou passen? Hier staan wat verschillende eigenschappen voor je uitgelegd.

  1. Er zijn hoeslakens van badstof, net als van dezelfde stof waar je handdoek of badjas van gemaakt is. Deze stof voelt erg zacht aan, maar kan na een paar keer wassen gaan rafelen of schuren. Gebruik bij het wassen van je badstof hoeslakens daarom altijd wasverzachter, zodat je beddengoed lekker zacht blijft. Vaak past wit het beste bij badstof.
  2. Beddengoed van satijn is eigenlijk een automatisch strijkvrij dekbedovertrek, omdat deze stof vrijwel niet kreukt. Het voelt zacht aan en is heerlijk soepel. Ideaal voor in de zomer, wanneer je niet kunt slapen van de warmte. Het glijdt zo van je af!
  3. Wanneer je kiest voor beddengoed van 100% katoen, kun je dit vaak wassen en drogen zonder dat de kwaliteit achteruitgaat. Vouw het strak en netjes op en je bent voorzien van een strijkvrij dekbedovertrek!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.