Klein bureau

Klein bureau

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorKlein bureau

Of een bureau nu bedoeld is om aan te studeren, te werken of gewoon te lezen; het is een belangrijk meubelstuk in huis. Heb je geen aparte werkkamer? Dan kun je een klein bureau in de woonkamer of slaapkamer zetten om toch rustig en in een goede houding te kunnen werken. Kleine bureaus nemen weinig ruimte in beslag, terwijl je toch een goede werkplek creëert.

Een klein bureau voor in de woonkamer moet natuurlijk wel mooi zijn en passen bij de rest van het interieur. Gelukkig is er keuze uit verschillende ontwerpen, zodat er altijd een klein bureau is dat bij jou past. Kleed eventueel aan met leuke woonaccessoires of handige werktools. Wedden dat jij niet meer achter jouw kleine, maar fijne bureau vandaan komt?

Klein bureau voor in de studentenkamer

Een klein bureau is ideaal voor in een studentenkamer. Iedere student heeft een bureau nodig, terwijl de kamers vaak niet erg groot zijn en je er ook al een bed en een kledingkast in kwijt moet. Een klein bureau dat je in de hoek tegen de muur aan kunt zetten is dan een oplossing. Zorg dat het bureau een diepte heeft van maximaal 65 cm, een breedte van 120 cm en kies voor een open model. Wil je extra ruimte besparen? Zet dan een kastje onder het bureau waar je spullen in kwijt kunt, of maak onder jouw bureau een opbergplek voor bijvoorbeeld schoenen. Probeer niet te veel op het bureau zelf te zetten, want dit leidt alleen maar af bij het werken.

Optimale werkhouding in 3 stappen

Een goede werkhouding is erg belangrijk. Een bureau op de juiste hoogte en een goede bureaustoel zijn daarbij essentieel. Ook aan een klein bureau kun je prima werken, zeker met deze drie tips voor een optimale werkhouding:

  1. Werk je aan een laptop of vaste computer? Zorg dan dat de hoogte van het beeldscherm zo is ingesteld dat de bovenkant van het scherm op ooghoogte is. De kijkafstand tot het beeldscherm is 50 tot 70 centimeter. Door het beeldscherm op de juiste afstand te zetten, voorkom je dat je last krijgt van je nek.
  2. Het bureau waar je aan werkt, moet zo ingesteld zijn dat de onderarmen horizontaal op het bureau liggen wanneer je rechtop zit. Als je veel typt, is het aan te raden om een klein bureau iets hoger te zetten. Kijk je weinig op het beeldscherm? Dan is het beter om het bureau lager in te stellen.
  3. Stel de bureaustoel bij jouw klein bureau zo in dat je knieën een hoek van 90 graden maken als je je voeten plat neerzet. Kies voor een stoel met verstelbare rugleuning, zodat je deze aan kunt passen op jouw eigen wensen en houding.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.