Kerstdecoratie

Kerstdecoratie

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorKerstdecoratie

Feestelijk, sfeervol en gezellig: kerst staat weer voor de deur en ook onze woning moet in een feestelijke stemming en mooie kerstdecoratie gehuld worden! Kransen, lampjes, kerstbomen of andere decoratieve kerstartikelen: transformeer uw huis met behulp van kerstdecoratie in een klein Christmas Wonderland! Lees verder voor tips en trucs zodat voor de beste kerstdecoraties!

Weihnachten-big

Kerstdecoratie – deurkrans

De deurkrans is vooral in de winter en met kerst geweldig, want in dit donkere seizoen is een kerstelijke deurkrans een prachtige welkomstgroet bij de huisdeur. Als u zo’n krans zelf samenstelt, dan heeft u een individueel stuk, wat niemand anders heeft. Rozenbottels, dennenappels, bessen of dennengroen lenen zich het beste voor een deurkrans. Let u er alleen op dat deze natuurlijke materialen, als u ze in de tuin of in het bos verzameld, schoon en droog zijn. Daarnaast moet het groen ook op eventuele griezelige diertjes en ongedierte gecontroleerd worden. Wanneer de individuele takken, bessen, twijgen en bloemen niet te kort worden afgeknipt, dan kunt u in een handomdraai een knusse en kerstelijke deurkrans maken. Door zulke kransen heet u uw gasten een hartelijk welkom!

Adventskransen als kerstdecoratie

Vergelijkbaar met een deurkrans is de vervaardiging van een adventskrans. Zelfgemaakt zien ze er meestal het mooiste uit en is het een fantastische winter- en kerstdecoratie. Wanneer het basisgeraamte uit dennengroen eenmaal staat, dan kent uw creativiteit geen grenzen meer: sterren, sierappels, glitter, kaneelstokjes of mini kerstballen zijn de ideale versiering voor een krans. Moet een adventskrans altijd klassiek uit dennengroen bestaan? Nee! U kunt het ook compleet anders doen. Wat denkt u van een adventskrans van wol? In de winkel liggen blanco adventskransen – wanneer u hierover een sluier van grijze, crèmegekleurde of rode wol breidt, dan ontbreken alleen de kaarsen nog voor een fantastisch mooie en buitengewone krans.

Tafelversiering – kerstdecoratie

Een zeer belangrijk onderdeel van kerst tafelversiering is natuurlijk de adventskrans – het is waarschijnlijk het middelpunt van veel tafels in de kerstperiode. Maar natuurlijk kunt u niet op elke tafel zo’n krans plaatsen, maar heeft u ook een alternatief als tafeldecoratie voor de kerst nodig! Kaarsen, stukjes van dennengroen en kerstdecoratie of servetten met kerstpatronen zijn mooie elementen voor een geschikte kerst.

Tuindecoratie als kerstdecoratie

Christmas

Kerst tuindecoratie – waarom? Stelt u zich het volgende voor: u staat voor het raam, achter u is uw feestelijk versierde woonkamer en u kijkt door het raam in uw tuin; deze straalt betoverende kleuren uit, die u het winterlijke en trieste grauw laten vergeten en fantastische kleurrijke contrasten met de witte sneeuw vormen. Een droom! U kunt uw kleine vogelhuisje of zelfs de boomtoppen met lichtsnoeren versieren of zelfs kerstballen in de dennen van uw tuin hangen.

Kerstballen – typische kerstdecoratie

Kerstballen zijn met kerst erg belangrijk voor de kerstdecoratie, want met deze ballen wordt de kerstboom versierd. Of het nu in verschillende kleuren zoals blauw, rood of oranje, kerstballen van hout of zelfs doorzichtige glazen ballen: net als bij de kerstdecoratie zijn ook geen beperkingen ten aanzien van de ideeën en artikelen voor kerstballen. Houten versiering is vooral geschikt wanneer u nog kleine kinderen in huis heeft – want hier kunnen de ballen nu eenmaal sneller uit de boom worden gehaald. Bij houten ballen is het risico dat ze breken en de kinderen zich verwonden tot een minimum gereduceerd. Doorzichtige glazen ballen zijn bijzonder elegant. Voor wie dit te eenvoudig is, kan dan ook nog effen linten aan de takken van de boom binden.

Kerstboomversiering

Maar niet alleen de kerstballen hangen als kerstversiering in de kerstboom: er zijn nog vele andere decoratieve elementen die u in uw boom kunt hangen, om deze kerstelijk te versieren. Engelen, kaarsen, sterren, kleine cadeautjes of kristallen kunnen als versiering voor onze kerstboom dienen. En dat is slechts een kleine selectie aan kerstboomversieringen – er zijn eigenlijk geen grenzen. Versier uw boom precies naar uw smaak en zoals u het het mooiste vind! Maar wees voorzichtig: overlaad uw kerstboom niet met te veel kerstdecoratie! Wat er ook heel mooi uitziet: als de kerstboomversiering bij het kleurenschema van de overige kerstdecoratie past – dit zorgt voor een heel harmonieus totaalbeeld!

Kerstverlichting als kerstdecoratie

Wat zou kerst zijn zonder sfeervolle verlichting? De kerstdecoratie van een huis zou zonder kerstverlichting waarschijnlijk helemaal onvolledig zijn! Of u nu voor lichtsnoeren, kaarsen of voor een combinatie van deze componenten kiest: de kerstverlichting speelt een belangrijk rol! Kaarsen zijn een garantie voor sfeer – door hun warme en zacht flikkerende licht betoveren kaarsen ons huis in een prachtige en warme wintergrot, die voor gezelligheid zorgt. Een lichtsnoer hoort bij kerst, als kerstversiering en als kerstboomversiering zoals de paashaas voor Pasen!

Adventskalender en cadeautjes als kerstdecoratie

Ja, ook de adventskalender en de cadeautjes, die voor kerst worden uitgedeeld, zijn een deel van de kerstdecoratie! Wat zou een kerstboom zonder cadeautjes eronder zijn? En waarom zou een adventskalender niet ook decoratief kunnen zijn? Wanneer u niet een traditionele chocolade adventskalender neemt, maar u wat meer moeite voor het ontwerp neemt, dan is zo’n kalender een geweldige kerstdecoratie!