Boeddhabeeld

Boeddhabeeld

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBoeddhabeeld

Met je huis en tuin ben je best tevreden. Buiten groeit en bloeit alles zoals het hoort en binnen voel je je helemaal op je plek. Eigenlijk is alles wel zoals je het hebben wilt! Jouw huis en tuin vormen samen helemaal jouw stekkie. En dat gevoel wil je best nog meer benadrukken!

Hoe je dat doet? Met de uitstraling van Boeddha! Met een Boeddhabeeld in de tuin of in huis ben je je dagelijks bewust van de waarde van het leven. Daar waar jij op je plek bent, voel je rust en liefde. Een Boeddhabeeld laat iedereen zien: hier is het fijn!    

Wie haal je met een Boeddhabeeld in huis?

Een historische figuur die naar de verhalen luiden ruim 500 jaar voor Christus al vereerd werd om zijn kunde in volledige verlichting te leven. Boeddha ontdeed zich van alle emoties, gedragingen en vragen die het leven in iedereen op weet te roepen.

Het Boeddhisme werd een leer, of voor sommigen een religie, en is vanuit Azië ook richting het Westen overgewaaid. Boeddha wordt nu eigenlijk niet meer als persoon, maar als bewustzijn gezien.

En dat bewustzijn, de gedachte aan innerlijke rust, zonder oordeel, straalt met een Boeddhabeeld bij jou in huis en tuin! Een Boeddhabeeld is ook prachtig als je geen boeddhistisch leven leidt. Het is een goede reminder om altijd je rust te pakken en voor jezelf te zorgen.

Een Boeddhabeeld is niet zelden alleen een hoofd dus eigenlijk kun je wel zeggen dat Boeddhabeelden hun koppie er goed bij hebben!

Verschillende Boeddhabeelden

Of je nu religieus bent aangelegd, een tikkeltje zweverig bent, of niet, een Boeddhabeeld lijkt bij iedereen een vorm van respect op te roepen. De van nature serene rust die met een Boeddhabeeld meteen aan de ruimte wordt gegeven, wordt zo gewaardeerd, dat Boeddhabeelden overal ter wereld binnen iedere interieurstijl een plekje kunnen veroveren.

Ga voordat je een Boeddhabeeld aanschaft na welke houding en daarmee welke betekenis je het meest aanspreekt.

  • Zittend in lotushouding met de rechterhand naar boven gericht voor het hart, de linkerhand open rustend op het linkerbeen: dat staat voor gerechtigheid.
  • Een Boeddhabeeld met beide handen tegen elkaar aan voor de borst brengt je een voorspoedig en gezond leven met een zogenaamd ‘innerlijk evenwicht’
  • De dikke, lachende Boeddha? Die laat zien dat hij doorheeft hoe het leven werkt en daarom volop kan genieten. Zo’n Boeddhabeeld brengt geluk, blijheid en welvaart.

Styling met Boeddhabeelden

Koop je een Boeddha dan doe je dat op gevoel. Jij weet wat bij je past en waar je behoefte aan hebt.

Misschien komen de uiterlijkheden van het Boeddhabeeld op de tweede plaats, maar naast de persoonlijke uitstraling van een Boeddhabeeld, doen de looks en het materiaal van de beelden ook iets met de sfeer in huis of tuin:

  • Een glimmend, zilver- of goudkleurige Boeddhabeeld is onmiskenbaar glamorous en past binnen een extravagant interieur;
  • Ben je van de luxe maar houd je het wel graag ingetogen? Dan is Boeddhabeeld van brons echt iets voor jou;
  • Beelden gemaakt van hout met een licht versleten look is meer voor de Shabby Chic –liefhebbers;
  • Een cementen Boeddhabeeld past goed in de tuin. Deze doorstaat weer en wind en dat laat deze Boeddha zien! Zijn onuitroeibare indruk geeft de tuin een krachtige upgrade.

Boeddhabeeld: de hoogte in

Wat ook meespeelt, is de hoogte van het Boeddhabeeld. In de woonkamer wil je dat het beeld misschien minder prominent aanwezig is dan bij Boeddhabeelden in de tuin. Je kunt ook kiezen voor meerdere kleine beelden. Of beelden van verschillend materiaal. Brons en hout gaan bijvoorbeeld prachtig samen!

En waar je jouw Boeddhabeeld ook neerzet, het is toch een stukje kunst!

In het Westwing online magazine vind je de nieuwste interieurtrends, styling tips & tricks, interviews en home updates en kun je bovendien binnen kijken in de huizen van toonaangevende interior designers en andere, inspirerende mensen. Laat je inspireren en trek de styling van je Boeddhabeeld naar een next level!

‘Peace comes from within, do not seek it without’

– Boeddha